Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nový prenosný Full HD projektor Yaber je obohatený zvukom JBL

Nový prenosný Full HD projektor Yaber je obohatený zvukom JBL
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 6. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Yaber predstavila svoje nové prenosné centrum zábavy typu všetko v jednom, ktoré poskytuje audiovíziu počas kempovania, v obývačke alebo kdekoľvek inde. Nové zariadenie T2 / T2 Plus kombinuje Full HD projektor na sledovanie filmov a vstavané reproduktory JBL pre kvalitné ozvučenie.

Najnovší člen rodiny projektorov spoločnosti Yaber je vlastne len jeden model s dvoma menami. T2 je k dispozícii prostredníctvom internetových obchodov, zatiaľ čo T2 Plus je možné zakúpiť len v kamennom obchode.

Hoci s rozmermi 165 x 140 x 290 mm a hmotnosťou 2,4 kg môže projektor zaberať príliš veľa miesta na dobrodružstvá s batohom v divočine, možno ho vložiť do kufra auta so stanmi a nafukovacími posteľami na usporiadanie večernej zábavy v kempe. Ale to len vtedy, keď nebude pršať, keďže odolnosť voči vode nie je uvedená v špecifikáciách.

Prenosný Full HD projektor Yaber T2 / T2 Plus.

Po návrate domov sa dá jednotka premiestňovať z miestnosti do miestnosti bez toho, aby bolo nutné ju umiestniť do blízkosti elektrickej zásuvky, alebo sa diváci môžu vydať na dvor na premietanie pod nočnou oblohou. Integrovaná batéria pritom vydrží až 2,5 hodiny pozerania filmov na jedno nabitie alebo 18 hodín, ak sa projektor používa len ako Bluetooth reproduktor. Má tiež praktickú rukoväť na prenášanie, ktorá dokonca slúži ako stojan na zvýšenie uhla projekcie v prípade potreby alebo na zvýšenie stability.

Prenosný Full HD projektor Yaber T2 / T2 Plus.

Projektor ťaží z utesneného optického systému, ktorý pomáha predchádzať škvrnám prachu počas pozerania filmu. Má pomer premietania 1,25 : 1 pre natívny obraz v rozlíšení 1080p pri uhlopriečke až do 120 palcov (305 cm). Svetelný zdroj LED však dokáže zvládnuť len 450 ANSI lúmenov, takže tento model sa najlepšie hodí na premietania stretnutia po zotmení, a nie do jasne osvetlenej miestnosti.

Automatické zaostrovanie, automatická korekcia lichobežníkového skreslenia a zarovnanie premietacej plochy uľahčujú nastavenie projektora. Systém pritom v prípade potreby zmení veľkosť obrazu tak, aby obišiel prekážky. Jednotka je vybavená zvukovým systémom spoločnosti JBL, ktorý má podobu dvojice 8-wattových reproduktorov s podporou technológie Dolby Audio. Nechýba Ethernet LAN pre káblové pripojenie k domácej sieti, ako aj bezdrôtové technológie Wi-Fi 6 a Bluetooth 5.2.

Prenosný Full HD projektor Yaber T2 / T2 Plus.

Projektory T2 a T2 Plus sa nedodávajú so zábavnými aplikáciami, ako niektoré iné modely typu všetko v jednom, ale prvý z nich môže byť voliteľne s kľúčom Google TV na pripojenie k portu HDMI a napájanie cez USB. Druhá jednotka sa dodáva spolu s kľúčom ako súčasťou balenia. Tak či onak, umožňuje používateľom využívať populárne streamovacie platformy ako sú Netflix, Disney+ a Hulu, ako aj tisíce zábavných aplikácií prostredníctvom Obchodu Play.

Prenosný Full HD projektor Yaber T2 / T2 Plus je k dispozícii za uvádzaciu cenu 299 dolárov (približne 279 euro), zatiaľ čo T2 Plus s kľúčom Google TV sa predáva za 349 dolárov (asi 326 euro).

Prenosný Full HD projektor Yaber T2 / T2 Plus.