Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nový prenosný projektor od Xgimi si prináša jednoduchšie nastavenie

Nový prenosný projektor od Xgimi si prináša jednoduchšie nastavenie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 9. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Začiatkom roka vydala spoločnosť Xgimi šikovný prenosný projektor Halo a teraz oznámila jeho aktualizáciu v podobe modelu Halo+. Ten sľubuje jednoduchšie nastavenie, jasnejšie premietanie a ďalšie funkcionality tak, aby bol schopný dosiahnuť úroveň domáceho projektora aj na cestách.

Nový prenosný projektor Xgimi Halo+ premieta obsah v rozlíšení 1 920 x 1 080 pixelov a pridáva podporu pre HDR10+. Jeho svietivosť narástla na 900 ANSI lúmenov, pričom predchádzajúci model mal svietivosť od 600 do 800. Stále to nebude stačiť na premietanie pri plnom slnečnom svetle, no malo by to byť dostačujúce pri zatiahnutých závesoch a zhasnutých svetlách. Spoločnosť Xgimi tvrdí, že DLP projekčná jednotka zvládne premietnuť obsah na ploche s maximálnou uhlopriečkou až 200 palcov (5,08 metra).

Inteligentný prenosný projektor Xgimi Halo+.

Tento model je dodávaný s ďalšími funkciami pre jednoduchšie nastavenie plug-and-play a využíva vylepšenú umelú inteligenciu na prispôsobenie premietaného obrazu, aby sa predišlo prekážkam, ako sú ozdoby, rám obrazu a izbové rastliny. Projektor automaticky zarovná veľkosť obrazu s veľkosťou obrazovky, postará sa o korekcie lichobežníkového skreslenia vo zvislom a vodorovnom smere, aby bola zaistená flexibilita umiestnenia, či automaticky zaostrí obraz. Používatelia sa môžu tešiť aj na rýchle časy spustenie, pričom jednotka sa dokáže naštartovať už za šesť sekúnd.

Inteligentný prenosný projektor Xgimi Halo+.

Projektor má zabudovanú 59,4 Wh batériu, ktorá by na jedno nabitie mala vydržať dve hodiny premietania. Obrazový nástroj X-Vue údajne zvyšuje čistotu a farebné detaily, zatiaľ čo herný režim pomôže udržať latenciu na 26,5 ms a je tu aj integrovaná technológia 60 Hz kompenzácie pohybu. Výrobca sľubuje „čistý zvuk bez skreslenia“ z dvoch 5-wattových reproduktorov Harman Kardon, ktoré podporujú pohlcujúci zvuk Dolby Audio, DTS-HD a DTS Premium.

Inteligentný prenosný projektor Xgimi Halo+.

Jednotka používa operačný systém Android 10, čo znamená, že je k dispozícii Android TV pre prístup k tisícom aplikácií, vrátane Disney Plus, HBO Max, Prime Video a Netflix. Porty HDMI a USB umožňujú pripojiť zariadenie k zdroju médií, no k dispozícii je aj dvojpásmové Wi-Fi pripojenie 802.11ac pre zábavu bez káblov. Technológia Bluetooth 5.0 umožní bezdrôtové streamovanie hudby zo smartfónu cez integrované reproduktory alebo poslúži na ovládanie projektora pomocou diaľkového ovládača. Prenosný projektor môže tiež zrkadliť obsah zo smartfónu vďaka vstavanému Chromecastu.

Inteligentný prenosný projektor Xgimi Halo+ je k dispozícii za odporúčanú maloobchodnú cenu 859 dolárov.

Inteligentný prenosný projektor Xgimi Halo+.