Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

JBL oznámilo množstvo nových BT reproduktorov a bezdrôtových slúchadiel

JBL oznámilo množstvo nových BT reproduktorov a bezdrôtových slúchadiel
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 1. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Audio značka JBL si ani tento rok nenechala ujsť výstavu CES a odhalila celý rad produktov pre rok 2022, vrátane úplne bezdrôtových slúchadiel do uší, Bluetooth reproduktorov či herných slúchadiel. Mnohé z týchto zariadení budú k dispozícii až o niekoľko mesiacov, no tu je aspoň rýchly prehľad toho, na čo sa už teraz môžeme tešiť.

JBL Boombox 3

Spoločnosť JBL hovorí, že jej Bluetooth reproduktor Boombox 3 poskytuje „hlbšie basy, intenzívnejšiu čistotu a výkonnejší zvuk“ ako jeho predchodcovia, a to vďaka novému trojpásmovému systému meničov, ktorý pozostáva z výkonného subwoofera v tvare pretekárskej dráhy, dvoch stredových meničov a dvoch výškových meničov.

Výdrž batérie na jedno nabitie je uvádzaná na 24 hodín pri strednej úrovni hlasitosti. K dispozícii je výstup USB, ktorý umožní nabíjať mobilné zariadenia. Bezdrôtový reproduktor je vybavený technológiou Bluetooth 5.3 a je vodotesný a prachotesný v štandarde IP67. Môže sa spárovať s iným reproduktorom Boombox 3 pre dosiahnutie stereo zvuku a prepojiť ho s ďalšími reproduktormi JBL s podporou PartyBoost.

Bezdrôtový reproduktor Boombox 3 bude dostupný v čiernej a maskáčovej farbe v lete 2022 za cenu 500 dolárov.

JBL Boombox 3.

JBL Pulse 5

V porovnaní so svojimi predchodcami zo série Pulse by nový model Pulse 5 mal byť „skonštruovaný s väčším pasívnym meničom a akustickým objemom pre hlbšie basy, ako aj s basovým meničom zameraným na poskytovanie stredne nízkofrekvenčného zvuku a pridaným výškovým meničom pre autentický a čistejší zvuk“. Okrem toho spoločnosť JBL vylepšila integrovanú svetelnú show, kedy sa LED diódy synchronizujú s prehrávanou hudbou a dajú sa prispôsobiť.

Pulse 5 dostal do výbavy technológiou Bluetooth 5.3, pričom je vodotesný a prachotesný s krytím IP67. Dá sa spárovať s iným reproduktorom Pulse 5 pre stereo zvuk a prepojiť ho s ďalšími reproduktormi spoločnosti JBL s podporou PartyBoost. Výdrž batérie je udávaná na 12 hodín na jedno nabitie pri prehrávaní obsahu v strednej úrovni hlasitosti.

Model Pulse 5 bude dostupný v lete 2022 za cenu 250 dolárov.

JBL Pulse 5

JBL PartyBox Encore

JBL vyrába dve verzie párty reproduktora PartyBox Encore. Nový reproduktor v rade PartyBox Encore stojí 400 dolárov a obsahuje dva bezdrôtové mikrofóny, zatiaľ čo jeho druhá verzia vynechá mikrofóny a stojí 300 dolárov.

Obe verzie majú 100-wattový výstupný výkon a 6-hodinovú výdrž batérie pri strednej úrovni hlasitosti. Majú tiež svetelnú show PartyBox od JBL, ktorá sa synchronizuje s hudbou a sú odolné voči striekajúcej vode s hodnotením IPX4. Dostupné by mali byť od marca 2022.

JBL PartyBox Encore

JBL Wind 3

Nové Wind 3 (s cenou 80 dolárov) a Wind 3S (s cenou 70 dolárov) sú vodotesné reproduktory určené pre bicykle a skútre. Oba sú vybavené technológiou Bluetooth a majú aj slot pre pamäťovú microSD kartu na prehrávanie zvukových súborov. Model Wind 3 je tiež vybavený FM rádiom a LED zobrazovacím panelom. Predaj by sa mal rozbehnúť v júni 2022.

JBL Wind 3

JBL Live Pro 2

Nové úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Live Pro 2 sú v podstate konkurencia k AirPods Pro 2 od Apple. Podľa špecifikácií majú slušnú výdrž batérie 10 hodín a disponujú až šiestimi mikrofónmi, ktoré by mali aktívne izolovať okolitý hluk a nárazy vetra pri hlasových hovoroch. Cena bola stanovená na 180 dolárov a k dispozícii budú na jar 2022.

JBL Live Pro 2

JBL Live Free 2

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší JBL Live Free 2 majú tiež aktívne potláčanie hluku, no prichádzajú v tradičnejšom dizajne. Na hlasové hovory využívajú tiež technológiu šiestich mikrofónov. Výdrž batérie je odhadovaná na 7 hodín pri nastavení strednej úrovne hlasitosti. Dostupné budú na jar 2022 za cenu 150 dolárov.

JBL Live Free 2

JBL Reflect Aero

Reflect Aero je najnovším prírastkom do radu slúchadiel JBL zameraných na fitness. Majú výstupky, ktoré držia slúchadlá pevne uzamknuté na mieste. Tiež obsahujú aktívne potlačenie hluku a technológiu šiestich mikrofónov pre hlasové hovory. Sú plne vodotesné a majú výdrž batérie až 8 hodín pri strednej úrovni hlasitosti. Kúpiť sa budú dať na jar 2022 a ich cena bola stanovená na 150 dolárov.

JBL Reflect Aero

JBL Quantum 910

Spoločnosť JBL na CES 2022 predstavila aj tri nové herné slúchadlá: The Quantum 610 (za 150 dolárov), Quantum 810 ( za 200 dolárov) a novú vlajkovú loď Quantum 910 (za 250 dolárov). Ich dostupnosť je naplánovaná na jar 2022.

JBL Quantum 910

JBL Quantum TWS

Okrem toho JBL tiež oznámilo novú súpravu úplne bezdrôtových herných slúchadiel do uší Quantum TWS s cenovkou 150 dolárov. Tie by sa na trhu mali objaviť rovnako v priebehu jari 2022.

JBL Quantum TWS