Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nová značka Sony prináša audiovizuálne zariadenia pre počítačových hráčov

Nová značka Sony prináša audiovizuálne zariadenia pre počítačových hráčov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 7. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Sony Electronics oznámila novú značku na podporu svojho herného sveta. Modelový rad Inzone spája odborné znalosti japonskej spoločnosti v oblasti zvuku a obrazu a na trh uvádza herný 4K monitor a herné slúchadlá s potlačením okolitých ruchov.

V skutočnosti bolo pridaných rovno päť produktov zameraných na počítačových hráčov: dva herné monitory a tri slúchadlá. Z dvoch monitorov je zaujímavejší model M9. Tento monitor má rozlíšenie 4K HDR s obnovovacou frekvenciou 144 Hz a je vybavený funkciou full array local dimming, ktorá sľubuje hlbokú čiernu a jasné svetlá. Môže sa pochváliť časom odozvy len 1 ms. Jeho výšku a uhol naklonenia možno nastaviť tak, aby vyhovovali pohodliu hráčov a nechýbajú ani zadné svetelné efekty.

Monitor M9 je kompatibilný s technológiou Nvidia G-Sync a rozhraním HDMI 2.1 s premenlivou obnovovacou frekvenciou na elimináciu trhania obrazu, zasekávania alebo oneskorenia počas hrania. Režim Game Picture optimalizuje jas a kontrast „na jasné zobrazenie súperov“, zatiaľ čo ekvalizér čiernej farby zvýrazňuje detaily v tieňoch. Monitor je navyše navrhnutý tak, aby dobre spolupracoval s konzolou PlayStation 5, pretože prichádza s automatickým mapovaním tónov HDR a režimom automatického nastavenia obrazu podľa žánru.

Herný monitor Sony Inzone H9.

Spoločnosť Sony tvrdí, že hráči môžu ovládať dva počítače pomocou jedinej klávesnice, myši a slúchadiel pripojených k monitoru. Konektivita sa formuje pomocou dvoch portov HDMI 2.1, plus DisplayPort 1.4, USB-C, USB typu A a typu B.

Monitor Inzone M9 sa začne predávať niekedy v lete za cenu 899,99 dolárov. Full HD herný monitor s variabilnou obnovovacou frekvenciou do 240 Hz s názvom Inzone M3 by mal byť k dispozícii tento rok za cenu 529,99 dolárov.

Bezdrôtové uzavreté herné slúchadlá Inzone H9 sú postavené na rovnakej technológii Dual Noise Sensor ako uznávané slúchadlá spoločnosti Sony z modelového radu 1000X. V každom náušníku je 40 mm kopulovitý dynamický menič pre celkovú frekvenčnú odozvu 5 Hz až 20 kHz, zatiaľ čo kanáliky okolo náušníkov zabezpečujú optimálnu reprodukciu nízkofrekvenčného zvuku.

Herný monitor Sony Inzone H9 a herné slúchadlá Sony Inzone H9.

Slúchadlá podporujú personalizovaný 360-stupňový priestorový zvuk aktivovaný počítačovým softvérom Inzone Hub pre oveľa väčšie povedomie o tom, čo sa deje okolo, než ponúknu priemerné stereo slúchadlá. Používatelia si tiež môžu upraviť priestorový zážitok tak, aby vyhovoval ich vlastným sluchovým profilom prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie.

K dispozícii je obojsmerný výklopný mikrofón s funkciou stlmenia na rozhovory so spoluhráčmi. Pripojenie k hernej zostave s nízkou latenciou prebieha prostredníctvom 2,4 GHz bezdrôtového pripojenia a nechýba ani Bluetooth 5.0 na súčasné spárovanie slúchadiel so smartfónom.

Herné slúchadlá Sony Inzone H9.

Plyšové náušníky a široký, mäkký hlavový most pomáhajú s pohodlím počas dlhého hrania a vstavaná batéria vydrží až 32 hodín na jedno nabitie s vypnutou technológiou potlačenia hluku alebo 20 hodín so zapnutým potláčaním.

Slúchadlá Inzone H9 sa dajú predbežne objednať za odporúčanú maloobchodnú cenu 299,99 dolárov. Slúchadlá H7 za 229,99 dolárov sú v podstate rovnaké ako model H9, ale neobsahujú funkciu potlačenia okolitého hluku, takže výdrž batérie sa zvyšuje na 40 hodín na jedno nabitie. K dispozícii sú aj káblové slúchadlá H3 za cenu 99,99 dolárov.

Sony predstavila novú hernú značku Inzone.