Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nové modely Dellu ťažia z rastúcej popularity zariadení 2v1

Nové modely Dellu ťažia z rastúcej popularity zariadení 2v1
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 7. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Dell uvádza na trh nový rad notebookov Latitude 2v1, ktoré sú navrhnuté tak, aby záujemcovia o počítač a tablet v jednom nemuseli robiť kompromisy v dizajne, výkonnosti či bezpečnosti.

Nové modely Dell Latitude 2v1 prinášajú podnikovým zákazníkom špičkovú bezpečnosť v podobe viacfaktorovej autentifikácie, kryptovania dát a ochrany proti škodlivým kódom, široké spektrum nástrojov pre zjednodušenie správy a údržby, ako aj viaceré špičkové technológie vrátane siedmej generácie procesorov Intel Core vPro. Dell Latitude 7000 je najtenší a najľahší 12-palcový notebook s tabletom (2v1) so systémom Windows. Dell Latitude 5000 je zase najbezpečnejší konvertibilný notebook s najdlhšou výdržou batérie.

„V návrhoch našich zariadení sa odzrkadľuje veľké množstvo spätnej väzby, ktorú dostávame od zákazníkov. Obzvlášť firemnej klientele záleží na každom detaile,“ uviedol Kirk Schell, viceprezident riešení pre podnikových zákazníkov Dellu.

Preto majú nové modely Dell Latitude napríklad optimalizovaný displej, ktorý znižuje spotrebu energie a predlžuje výdrž batérie, vymeniteľné pevné disky pre vyššiu bezpečnosť citlivých dát, IR kamery pre videokonferencie a sú v nich použité ľahké materiály z uhlíkových vlákien pre vyššiu odolnosť.

Latitude 7000 2v1 (7285) má uhlopriečku 12-palcov a odnímateľnú klávesnicu, ktorej odpojením vznikne prémiový tablet. Je ideálny pre ľudí, ktorí potrebujú najtenšie a najľahšie mobilné zariadenie 2v1 s vysokou mierou zabezpečenia. Ide o prvú sériu notebookov typu 2v1, ktorých batérie sa dajú dobíjať bezdrôtovo pomocou technológie WiTricity založenej na magnetickej rezonancii, čo prispeje k eliminácii káblov na pracovnom stole a k modernizácií pracovného prostredia.

Spoločnosť Dell predstavila nové modely notebookov Latitude 2v1.

Pri využívaní dobíjacej podložky a bezdrôtového doku WiGig (predáva sa samostatne), môžu používatelia jednoducho vziať zariadenie 2 v 1 zo stola bez toho, aby museli odpájať akékoľvek káble. Keď ho neskôr vrátia na podložku, notebook sa začne dobíjať a pripojí sa bezdrôtovo napríklad k monitoru, k myši, prípadne k externej klávesnici. Konvertibilné zariadenia 2v1 so systémom Windows sú vo firmách čoraz obľúbenejšie, pretože sa ukazujú byť pre produktivitu používateľov lepšou voľbou ako obyčajné tablety. Podľa globálneho prieskumu agentúry IDC narástol ich celosvetový predaj v prvom kvartáli tohto roku medziročne o 46 %.

Za rastom tohto segmentu počítačového trhu stojí aj séria zariadení 2 v 1 Latitude 5000 (5289). Ide o modely s 12-palcovým displejom otáčateľným o 360 stupňov, vďaka čomu sa dá notebook poľahky zmeniť na tablet, alebo z neho urobiť takzvaný stojan či stan. Dell Latitude 5000 vydrží fungovať na batériu až 17 hodín, čo je najdlhšie zo všetkých konvertibilných PC na trhu. Obidva rady Latitude využívajú dotykový displej Corning Gorilla Glass, ktorý eliminuje tvorbu fľakov a škvŕn, bráni odrazom svetla a podporuje Dell Active Pen, ktorý vďaka senzoru tlaku umožňuje používateľom na displej prirodzene rukou písať alebo si robiť poznámky.

Nové zariadenia 2v1 Latitude 5000 a Latitude 7000 majú viaceré bezpečnostné prvky, napríklad čítačku odtlačkov prstov, pokročilú autentifikáciu s certifikáciou FIPS 140-2 Level 3 a nástroje pre správu systému Dell Client Command. Štandardné bezpečnostné prvky môžu byť doplnené o riešenie Dell Data Security, vrátane systému pre kryptovanie dát a pokročilú prevenciu bezpečnostných hrozieb alebo o Dell Data Guardian pre kryptovanie súborov, ktoré chráni a monitoruje dáta vo vnútri aj mimo siete.

Dell Latitude 7000 2v1 (7285) má uhlopriečku 12-palcov a odnímateľnú klávesnicu, ktorej odpojením vznikne prémiový tablet.

Dostupnosť a ceny

 

Konvertibilný notebook 2v1 Dell Latitude 5000 s 12-palcovým displejom (5289) sa predáva za cenu od 969 eur (Intel Core i3-7100U, 128 GB SSD, 16 GB pamäte)

Konvertibilný notebook 2v1 Dell Latitude 7000 s 13-palcovým displejom (7389) by sa mal začať predávať v auguste, ceny zatiaľ nie sú známe.

Notebook Dell Latitude 7000 2v1 (7285).

(Zdroj: Tlačová správa Dell)