Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

ASUS ROG má prvý herný smartfón a bohaté portfólio noviniek

ASUS ROG má prvý herný smartfón a bohaté portfólio noviniek
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 6. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

ASUS Republic of Gamers (ROG) oznámil na veľtrhu Computex 2018 nové portfólio herných zariadení na čele s prvým herným smartfónom ROG Phone, ktorý je zároveň aj prvý smartfón na svete s chladiacim systémom s 3D parnou komorou.

ROG tiež oznámil ROG Rapture GT-AX11000, prvý trojpásmový router na svete so štandardnom 802.11ax a prenosovými rýchlosťami cez 10 000 Mbps a úplne nové kategórie produktov, medzi ktoré patria chladiče ROG Ryujin a ROG Ryuo a napájací zdroj ROG Thor 1200W Platinum. Predstavené boli aj herné notebooky ROG Strix SCAR II a ROG Strix Hero II a herný headset ROG Delta.

Predseda spoločnosti ASUS, Jonney Shih, povedal: „Dnešok je oslavou tých, ktorí sa neboja byť iní. Pred 12 rokmi sme založili značku ROG s cieľom vytvárať kompletné portfólio špičkových herných zariadení, ktoré vám pomôžu vyhrávať. Teraz sa nám to podarilo a v tomto duchu budeme pokračovať aj naďalej – pri vývoji novej generácie herných inovácií.”

Herný smartfón Asus ROG Phone

Herný smartfón ROG Phone

 

Nový 6-palcový smartfón ROG Phone je navrhnutý špeciálne pre náročné mobilné hranie. Poháňa ho najvýkonnejší 8-jadrový mobilný procesor na svete s taktom 2,96 GHz, Qualcomm Snapdragon 845 a grafická jednotka Qualcomm Adreno 630, ktorá je optimalizovaná na hranie. ROG pri vývoji smartfónu ROG Phone spolupracoval aj s vývojárskym štúdiom Garena, tvorcami jednej z najúspešnejších survival strieľačiek Free Fire, aby naplno využil jeho neobmedzený potenciál.

ROG Phone tiež vyniká unikátnym chladiacim systémom s 3D parnou komorou a odnímateľným chladičom AeroActive Cooler pre extra chladenie a žiarivým AMOLED displejom s podporou HDR, 90 Hz obnovovacou frekvenciou a 1 ms odozvou pre skutočný herný zážitok. Pohodlný dizajn smartfónu disponuje portami po bokoch a vylepšeným herným ovládaním, vrátane dvoch utrazvukových dotykových senzorov AirTrigger a pokročilou vibračnou spätnou väzbou.

ROG Phone ponúka aj široké portfólio príslušenstva, ako je voliteľný TwinView Dock pre hranie na dvoch obrazovkách, Mobile Desktop Dock pre hranie v štýle herných počítačov a Gamevice ovládač a WiGig Dock pre hranie na veľkej obrazovke.

Herný smartfón Asus ROG Phone

Notebooky ROG Strix SCAR II a Hero II

 

ROG Strix SCAR II Edition je úplne nová verzia úspešného herného notebooku, ktorý je navrhnutý špeciálne na hranie FPS titulov. Jeho vynovený dizajn obsahuje dve kontrastné povrchové úpravy na veku, nové usporiadanie klávesnice s kevlarovými prvkami a prednú svetelnú lištu s osvetlením Aura Sync.

ROG Strix Hero II Edition je nová verzia úspešného herného notebooku, ktorý je navrhnutý na hranie MOBA titulov. Jeho vynovený dizajn pozostáva z kontrastnej povrchovej úpravy, nového usporiadania klávesnice s kyberpunkovými prvkami a prednej svetelnej lišty s osvetlením Aura Sync.

ROG Strix SCAR II a Hero II ponúkajú prvý 144 Hz displej s ultratenkými rámikmi a 3 ms (GTG) odozvu, hernú klávesnicu HyperStrike Pro a chladenie HyperCool Pro. Notebooky tiež ako prvé na svete obsahujú Wi-Fi s viacerými anténami pre lepšiu kvalitu pripojenia.

Herný notebook ROG Strix SCAR II Edition

ROG Strix Hero II Edition

Sieťové produkty

 

ROG Rapture GT-AX11000 je prvý trojpásmový 802.11ax Wi-Fi router s prenosovými rýchlosťami, o ktorých mohli hráči doteraz iba snívať. ROG Rapture GT-AX11000 podporuje rýchlosti až do 11 000 Mbps pre špičkové online hranie a sieťovú komunikáciu.

Wi-Fi router ROG Rapture GT-AX11000

Chladiče procesorov

 

ROG Ryujin 360/240 a ROG Ryuo 240/120 sú prvé chladiče na procesory značky ASUS Republic of Gamers a zároveň prvé vodné chladiče na svete so zabudovaným 1,77-palcovým LiveDash farebným OLED displejom pre zobrazovanie systémových štatistík v reálnom čase alebo GIF obrázkov.

Chladič procesora ROG Ryujin 360/240

Chladič procesora ROG Ryuo 240/120

Napájací zdroj

 

ROG Thor 1200W Platinum je napájací zdroj s výkonom 1200 W, ventilátorom so 14 mm lopatkami s odolnosťou IP5X a osvetlením Aura Sync.

Príslušenstvo

 

ROG Delta je herný headset, ktorý je možné pripojiť k smartfónu ROG Phone alebo k inému telefónu prostredníctvom USB-C portu. ROG Delta je vybavený štyrmi DAC prevodníkmi triedy ESS a technológiou pre odklon signálu pre čistý a detailný zvuk, ktorý umožní hráčom lepšie identifikovať súperov počas hrania.

ROG Balteus Qi je podsvietená herná podložka pod myš so zabudovanou bezdrôtovou Qi nabíjačkou.

ROG Gladius II Wireless je všestranná optická herná myš, ktorá kombinuje výkon káblovej myšky s bezdrôtovým pripojením k počítaču.

Šasi

 

Herná skrinka ROG Strix Gaming Chassis kombinuje hliník, sklo a prispôsobiteľné podsvietenie AURA Sync.

Herný smartfón Asus ROG Phone

(Zdroj: Tlačová správa ASUS)