Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

GoCube: Klasická Rubikova kocka vstupuje do digitálnej doby

GoCube: Klasická Rubikova kocka vstupuje do digitálnej doby
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Rubikova kocka je zrejme najznámejší hlavolam, ktorý je tu s nami už viac ako 40 rokov, no vďaka zaujímavému nápadu získava moderné podobu, ktorá sa prispôsobuje dnešnej digitálnej dobe. Najnovšia Rubikova kocka s názvom GoCube je totiž vybavená senzormi, ktoré vás naučia ako sa orientovať v 43 triliónoch permutácií a prostredníctvom Bluetooth pripojenia vám umožní bojovať s ostatnými používateľmi GoCube v online zápasoch.

Do dnešného dňa je Rubikova kocka obľúbeným hlavolamom v každom veku. Vo svete sa konajú národné či svetové majstrovstvá v jeho skladaní a existujú rôzne varianty od jednoduchších s 3 x 3 x 3 kockami až po komplikované 9 x 9 x 9 kocky alebo dokonca až po monštruóznu kocku, ktorá sa zdá byť neriešiteľná.

Fanúšikov tohto hlavolamu sa snaží zaujať aj najnovší prírastok do veľkej rodiny, ktorý dostal názov GoCube a chce preniesť Rubikovu kocku do digitálneho veku. Slúži mu k tomu množstvo integrovaných senzorov, ktoré dokážu presne určiť, na ktorej pozícii sa nachádza každý kus, spolu s inerciálnou meracou jednotkou, ktorá monitoruje orientáciu kocky. GoCube komunikuje prostredníctvom bezdrôtového pripojenia Bluetooth so sprievodnou mobilnou aplikáciou, v ktorej sa kocka zrkadlí v reálnom čase.

Rubikova kocka GoCube je vybavená množstvom senzorov, ktoré dokážu presne určiť, na ktorej pozícii sa nachádza každý kus, spolu s inerciálnou meracou jednotkou, ktorá monitoruje orientáciu kocky.

Pokiaľ patríte medzi zvedavých začiatočníkov, aplikácia vás môže naučiť základné kroky pri riešení hlavolamu s pomocou veľmi intuitívneho spôsobu. Aplikácia vám pomáha zlepšiť vaše schopnosti tak, aby ste sa odvážili prejsť do bodu, kedy si môžete zasúťažiť v online bojoch v riešení Rubikovej kocky proti druhému súperovi. K dispozícii sú aj ďalšie hry, ktoré vám pomáhajú zlepšiť zručnosť alebo pracujete na svojich inštinktoch pri skladaní kocky spolu so sprievodnou hudbou. Po vyriešení hlavolamu sa celá kocka rozžiari množstvom zabudovaných LED diód.

GoCube komunikuje prostredníctvom bezdrôtového pripojenia Bluetooth so sprievodnou mobilnou aplikáciou, v ktorej sa kocka zrkadlí v reálnom čase.

K dispozícii sú rôzne verzie, ktoré sa dajú získať prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter. Najlacnejšia kocka GoCube za 59 dolárov sprístupní všetky spomenuté funkcie, no ak sa chcete posunúť do profesionálnej úrovne, rovno si zvoľte kocku GoCube Edge, ktorá má veľmi presné meranie času, rovnako ako pokročilé štatistiky, analýzu hier, offline ukladanie progresu a prístup k online lige GoCube so svetovým rebríčkom najlepších hráčov. Distribúcia prvých kusov je naplánovaná na marec budúceho roka.

Aplikácia vám pomáha zlepšiť vaše schopnosti tak, aby ste sa odvážili prejsť do bodu, kedy si môžete zasúťažiť v online bojoch v riešení Rubikovej kocky proti druhému súperovi.