Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Withings Body Scan dokáže oveľa viac, než len kontrolovať vašu váhu

Withings Body Scan dokáže oveľa viac, než len kontrolovať vašu váhu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 1. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Withings predstavila na veľtrhu CES 2022 svoju novú inteligentnú osobnú váhu Body Scan, ktorá sa zameriava na oveľa viac ako len hmotnosť používateľa. Spoločnosť vyrába váhy pripojené cez Wi-Fi už rok, no toto najnovšie vydanie plánuje snímať nervovú aktivitu a srdcový rytmus.

Výrobca o novej inteligentnej váhe Body Scan tvrdí, že dokáže sledovať nervovú aktivitu z potných žliaz na chodidlách používateľa. Robí to prostredníctvom aplikovania slabého jednosmerného prúdu a na základe toho potom vloží skóre do sprievodnej aplikácie Withings. Spoločnosť hovorí, že zmeny životného štýlu, ako je zdravá výživa a cvičenie, môžu zlepšiť nervovú aktivitu a dúfa, že okrem zloženia tela bude možné sledovať aj tento údaj.

Na sledovanie zloženia tela si váha Body Scan prináša technológiu segmentového merania zloženia tela. Tá by tak mala umožniť pohľad na merania celého tela používateľa, ako je percento tuku a vody v tele, spolu s meraniami jednotlivých častí tela pre trup, ruky a nohy. Váha dokáže tiež zaznamenať aj 6-zvodové EKG pre detekciu srdcových arytmií a môže zistiť srdcovú frekvenciu a vek ciev. Tieto namerané hodnoty je možné ukladať a zdieľať s lekármi pomocou aplikácie Withings.

Zariadenie sa uchádza o povolenie amerického Úradu pre kontrolu potravín a liečiv a jeho vydanie sa plánuje na druhú polovicu roku 2022. V súčasnosti nie je k dispozícii žiadna informácia o cene.

Inteligentná osobná váha Withings Body Scan.