Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Multifunkčný nástroj GT-1 sa otvára a zatvára, aby slúžil tuctom funkcií

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 7. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Aj keď je k dispozícii veľa multifunkčných nástrojov, väčšina z nich je si navzájom veľmi podobná. Novinka s názvom GT-1 je iná v tom, že využíva unikátny skladací tvarový faktor na zabalenie až 12 funkcií do jediného kompaktného zariadenia.

Nový multifunkčný nástroj GT-1, ktorý vytvorili profesionálni produktoví dizajnéri Derek Cascio a Aaron Double, vyrába americká stratup spoločnosť Niche Industries.

Dve ramená nástroja GT-1 sú pritom vyrobené z ocele 01 a na základniach sú spojené mosadzným otočným bodom. Ten má v strede šesťhranný otvor, ktorý mu umožňuje fungovať ako držiak skrutkovacích bitov. Tento skrutkovač možno použiť v štýle L-kľúča, keď sú ramená zopnuté k sebe, alebo v štýle T-kľúča, keď sú úplne od seba otvorené. Inkrementálne značky na otočnom bode tiež umožňujú GT-1tke slúžiť ako uhlomer.

Skladací multifunkčný nástroj GT-1.

Keď sú ramená nástroja zatvorené, ich dva vedľa seba sploštené konce tvoria extra veľký plochý skrutkovač s medzerou na vyťahovanie klincov v strede. Zárezy na vnútornej strane ramien im navyše umožňujú vytvoriť šesťhranný kľúč / bitový skrutkovač s premenlivou veľkosťou a odizolovač drôtov, keď sú ramená uzavreté okolo daného predmetu.

Keď sú ramená otvorené, koniec jedného slúži ako veľká plochá hlavica / páčidlo, zatiaľ čo koniec druhého slúži ako malá plochá hlavica, ktorá sa dá stlačiť ako krížový skrutkovač č. 2. Vďaka skoseným vonkajším okrajom na dvoch koncoch sú plochy dostatočne tenké na rozrezanie otvorených kartónových škatúľ, pričom zostávajú v súlade s normou TSA. Značky pozdĺž ramien navyše umožňujú, aby po otvorení vytvorili metrické / imperiálne pravítko. Vrúbkované časti na stranách ramien bez pravítka pritom slúžia ako hrubé a jemné pilníky.

Skladací multifunkčný nástroj GT-1.

Celá súprava meria 71 x 19 x 10 milimetrov v zatvorenom stave a 121 milimetrov na dĺžku, keď je nástroj otvorený. Váži údajne len 78 gramov. Treba poznamenať, že keď sa nástroj otvára alebo zatvára, vydáva uspokojivý „cinkavý“ zvuk, keď sa ramená postupne pohybujú k sebe alebo od seba.

Skladací multifunkčný nástroj GT-1 sa dá získať prostredníctvom podpory startup kampane na portáli Kickstarter v sume od 34 dolárov (asi euro). Plánovaná maloobchodná cena by mala byť 48 dolárov (okolo euro). Podporovatelia kampane si môžu zvoliť aj kožený / mosadzný nástavec na kľúčenku alebo nástavec „Toolbox“, ktorý obsahuje kompas, vodováhu, sponu na opasok a držiaky skrutkovacích bitov. Dodávka prvých kusov by sa mala začať v decembri tohto roka.

Funkcie GT-1tky sú predvádzané vo videu, ktoré si môžete pozrieť na začiatku článku alebo priamo TU.

Skladací multifunkčný nástroj GT-1.