Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Univerzálny kempingový varič 3 v 1 Dometic zvyšuje výkon

Univerzálny kempingový varič 3 v 1 Dometic zvyšuje výkon
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 10. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Varič Cadac 2 Cook 3 od spoločnosti Dometic je už dlho jedným z najvšestrannejších prenosných riešení na varenie v kempe, pretože kombinuje bežný dvojplatničkový varič s výsuvným grilom a roštom na varenie s trojnásobným výkonom. Tento rok spoločnosť Dometic pridáva ešte viac možností uvedením variča Cadac 2 Cook 3 Turbo Deluxe. Hoci sa pod roštom horáka neskrýva turbodúchadlo, varič má väčšiu silu varenia a ďalšiu bezpečnostnú vrstvu, čím sa ešte viac zlepšuje varenie, grilovanie, opekanie a prípravu jedla v teréne.

Stojí za zmienku, že spoločnosť Dometic kúpila juhoafrickú spoločnosť Cadac International počas svojho nákupného ťaženia značiek v roku 2021, v rámci ktorého získala aj spoločnosti Front Runner, Igloo a niekoľko ďalších. Jedným z negatívnych výsledkov tejto akvizície spoločnosti Cadac je mimoriadne nešikovný názov nového modelu Cadac Dometic 2 Cook 3 Turbo Deluxe. Zostaneme teda len pri „Turbo“. Model Turbo sa môže pritom pochváliť cielenejším ohrevom plameňa na efektívnejšie varenie.

Univerzálny kempingový varič 3 v 1 Cadac Dometic 2 Cook 3 Turbo.

Dvojplatničkový varič má hmotnosť len 5,7 kilogramu má hrúbku 9 centimetrov a šírku 55 centimetrov. Na rozdiel od priemerného dvojplatničkového variča sa však dodáva v balení s jednoplatničkovým grilom a roštom, ktoré zvyšujú všestrannosť varenia. K dispozícii je dokonca bod na pripevnenie rukoväte, aby ste tieto vložky mohli ľahko vytiahnuť z horákov, kým sú horúce.

Univerzálny kempingový varič 3 v 1 Cadac Dometic 2 Cook 3 Turbo.

Bezpečnostný systém na zhasnutie plameňa sa síce môže zdať ako pretechnizovaná zbytočnosť pre tých, ktorí sa vznášajú nad sporákom s pripravenou špachtľou a okamžite by si všimli horiaci horák. Môže sa však ukázať ako mimoriadne cenná pre tých, ktorí sa od variaceho hrnca často odťahujú.

Univerzálny kempingový varič 3 v 1 Cadac Dometic 2 Cook 3 Turbo.

Okrem týchto aktualizácií sa do modelu Turbo vrátili tie isté osvedčené funkcie systému Cook. Variant Deluxe obsahuje plochý rošt a rebrovaný rošt, oba s povrchovou úpravou z nepriľnavej keramiky GreenGrill. Súčasťou balenia je aj podstavec na kávu, piezoelektrické zapaľovanie, úložná taška a čelné sklo.

Univerzálny kempingový varič 3 v 1 Cadac Dometic 2 Cook 3 Turbo.

Spoločnosť Dometic predstavila nový model Cadac Dometic 2 Cook 3 Turbo na nedávnom veľtrhu 2024 Düsseldorf Caravan Salon. Súprava „Deluxe“ s grilom a roštom sa predáva za 199,95 EUR, zatiaľ čo cena samotného variča sa začína na 129,95 EUR. Spoločnosť Dometic predáva plochý rošt aj rebrované grilovacie dosky i samostatne.